Annons

Men det gick sannerligen inte att se vem som var vem när toppen mötte botten på Rosenlunds IP.

Tord förlorade med 0-1 efter en riktigt ursel insats där serieledarna, om man ska vara riktigt snäll, bara skapade ett par halvchanser under 90 minuter.

Högsby å sin sida var betydligt bättre under båda halvlekarna och vann fullt välförtjänt. När laget gjorde 1-0 i den andra halvleken väntade man på att Tord skulle ånga på för en kvittering, men istället var det Högsby som fortsatte att äga mest boll, vinna flest närkamper och skapa de farligheter som uppstod i blåsten på Rosenlund.

Inte ens när tränaren Marcus Vaapil gjorde ett trippelbyte i den andra halvleken och gick ner på en trebackslinje gav det något resultat.

Var bekväma

- Vi gjorde ingen bra match, säger Marcus Vaapil. Vi var för bekväma och det straffade sig.

Annons

- Tidigare har vi klarat av att vända ett underläge i den andra halvleken och vinna. Men idag kändes det tungt och håglöst hela tiden.

Tords marginal ner till tabelltvåan Mjölby är nu sex poäng, med sex omgångar kvar att spela. Mjölby bortaslog Tranås med 2-1 och såg därmed till att marginalen krympte igen.

Nästa helg väntar en ny tuff match för Tord då man möter tabellfyran Eneby på bortaplan. Då måste laget visa en helt annan inställning än den man hade mot Högsby.

I samma serie spelade jumbolaget Tenhult oavgjort mot Skärblacka efter en mållös tillställning på bortaplan.

Trots poängen är Tenhult alltjämnt sist i tabellen med sina 13 poäng. Marginalen upp för att nå en kvalplats är fem poäng.

Matchfakta

Tord-Högsby 0-1 (0-0)

0-1 59) Sebastian Karlsson.

Publik: 300 på Rosenlunds IP

Matchfakta

Tord-Högsby 0-1 (0-0)

0-1 59) Sebastian Karlsson.

Publik: 300 på Rosenlunds IP