Annons

På måndagskvällen upptäckte Åsa Söderlund av en tillfällighet att vägen mellan Hammarvägen och Sjögatan i Norrahammar stängts av på grund av ett vägarbete som väntas hålla på till och med den 28 februari.

Foto: Rebecca Carlsson
Foto: Rebecca Carlsson
Foto: Rebecca Carlsson

Inga omledningsskyltar, pilar eller förslag var man hittar annan väg finns och det ställer till det för alla som bor på andra sidan dalen och som ska åka buss eller ta sig till Brodalen, Slättenskolan eller Flahult.

Vill inte gå över tågspår

Åsa Söderlund åker själv buss och har barn som går på skolorna på andra sidan Norrahammar. Hon undrar nu hur de ska ta sig från hemmet förbi den avstängda vägen.

– Var kan vi korsa järnvägen nu när trappan och vägen ner för viadukten är avstängd? Det känns inte rimligt att man ska promenera bort till utkanten av Norrahammar mot Tabergshållet för att kunna gå över. Det innebär en promenad på mer än en timme för att ta sig till busshållsplatsen Viadukten nere vid Grälebo, säger Åsa Söderlund.

Hon vill inte heller uppmana någon att springa rakt över ett tågspår.

Annons

– Om det nu finns en annan plats utan staket där de ens kan göra det. Jag har sagt till min dotter att hon inte får gå över järnvägsspåret och jag vill därför inte att hon vänjer sig vid att göra det, säger hon.

Under gårdagen fick dottern ta sig hem via skogen på en smal stig, vilket gjorde henne jätterädd.

Bilister drabbas också

Åsa Söderlund har försökt få svar från kommunen var familjen ska gå nu när vägen är avstängd. Hon har försökt nå kommunen via ett kontaktformulär där hon frågat vem hon ska vända sig till och hon har även mejlat och ställt frågan via kommunens öppna kanal utan att få svar.

Varken skolorna eller bussarna har kunnat ge henne någon information om detta och hon har inte hittat någon information på kommunens hemsida.

– Även bilisterna drabbas och det finns dem som kanske inte har full koll på eventuella småvägar som skulle kunna användas. Vad jag vet så får man i så fall köra antingen bort till Taberg och sedan vägen upp förbi Åsasjön (Sörsjön) eller till Hovslätt och köra förbi Huluäng och Branten för att köra via Åsa by, säger Åsa Söderlund.

Hon ifrågasätter varför kommunen inte sätter in skolbussar för de yngre eleverna så de tryggt kan ta sig till skolan i dessa speciella fall, så att de tar sig till skolan på ett bra sätt.

Hör Åsa Söderlund berätta i filmen om hur hon på måndagskvällen plötsligt upptäckte att bron hade stängts av.