Annons

Det var strax efter klockan 02 som räddningstjänsten från Vaggeryd kom till platsen och det visade sig att det var en fullt utvecklad villabrand.

Inga personer befann sig inne i lägenheten och det har inte rapporterats om några personskador. Däremot förstördes alltså huset i branden. Räddningsstyrkor från Vaggeryd och Unnefors jobbade med släckningsarbete som pågick i flera timmar.

Släckningsarbetet var klart runt 05:00, men räddningsstyrkor var kvar på platsen ett bra tag ytterligare. Branden höll sig till villan och spred sig inte vidare.

Polisen meddelade tidigt att de skulle göra en teknisk undersökning på platsen så snart det var möjligt. Området runt platsen är avspärrat.

– Just nu finns det ingen brottsmisstanke, men vi ser ingen naturlig brandorsak. Så vi vill ta reda på varför det började brinna helt enkelt, berättade polisens presstalesperson Monica Bergström, för Jnytt under tisdagsmorgonen.

Annons

Men på torsdagen tar det hela en ny vändning. Detta då P4 Jönköping rapporterar att en man har anhållits, skäligen misstänkt för mordbrand.

– Det stämmer att en man är anhållen. Han anhölls i tisdags, strax innan klockan 16, bekräftar polisens presstalesperson Monica Bergström, för Jnytt.

Polisen är förtegna i ärendet och vill inte berätta vad det finns för koppling mellan mannen och husets ägare.

– Jag kan inte säga någonting i det här läget, meddelar Klas Hellgren, förundersökningsledare vid åklagarkammaren i Jönköping, till Jnytt.

Mannen är född 1982 och hemmahörande i Vaggeryd. På fredagen kom beskedet att mannen är frisläppt, men att misstankarna mot honom kvarstår.