De båda våldtäkterna ska ha skett under lördagen och en förundersökning är nu inledd i båda fallen. Den första våldtäkten ska ha skett vid halv-sjutiden på lördagsmorgonen i Apoteksparken i centrala Vetlanda.
En kvinna i 25-års åldern har uppgett att en okänd man som var maskerad har våldfört sig på henne, hon fick sedan uppsöka sjukhus. Polisen har funnit viss teknisk bevisning på platsen men kan i nuläget inte avslöja vad. Polisen är intresserad av eventuella vittnen som har gjort iakttagelser i parken mellan klockan 05-07 på lördagsmorgonen.

Indragen i en bil
Den andra våldtäkten ska ha skett på lördagskvällen mellan klockan 18.30 och 21.00. En kvinna i 20-års åldern uppger att hon blev indragen i en bil vid Kettilsgatan i närheten av Wasakiosken och sedan förd till en annan plats där hon blivit våldtagen. Hon ska sedan ha blivit avsläppt på Kettilsgatan igen. Även här ska gärningsmannen ha varit maskerad.
Trots att båda gärningsmännen varit maskerade tror polisen i nuläget inte att de båda händelserna har ett samband, det eftersom tillvägagångssättet skiljer sig åt.

Tipsa polisen på 114 14