Annons

Chris Abbott har tidigare varit öppen för en roll inom HV71 - men på torsdagen presenterades han som ny sportchef i Rögle BK.

- Jag ser det som ett privilegium att få fortsätta min hockeykarriär i samma organisation som för nästan tio år sedan gav mig och Cam chansen, säger Abbott till Rögles hemsida och fortsätter:

- Jag vill tacka VD Marcus Thuresson och ledningen för förtroendet och min företrädare, "Masken", för hans jobb som gjort att klubben är tillbaka i SHL.

"Det var ingen tvekan"

Chris Abbott och hans bor Cam fick sitt genombrott i svensk hockey under deras säsong i Rögle säsongen 2008/2009. När RBK och den tidigare sportchefen Anders Carlsson gått skilda vägar är det alltså Chris som ersätter.

Annons

- När Chris namn dök upp så var det ingen tvekan. Han passar perfekt in på den kravprofil vi satt upp för vår nye sportchef och står precis för de saker vi vill se i Rögle BK. Karaktär, passion och krav på sig själv och sin omgivning. Chris Abbott är starten på något nytt i Rögle BK, säger Rögles VD Marcus Thuresson till klubbens hemsida.

Chris Abbott har haft en roll som spelarutvecklare i klubben efter sin svåra nackskada. Men han medger att det är en omställning att kliva in som sportchef, även om utmaningen inte skrämmer honom.

- Det finns en grym potential i Ängelholm och Rögle. Men det kommer kräva ett enormt hårt jobb av alla, tillsammans. Jag har skaffat bra erfarenhet från bra ledare och tränare under mina senaste tio år i Sverige i tre olika klubbar. Jag tror jag fått en bra bild över vad som krävs för att bli framgångsrik.

Chris Abbott är klar som sportchef i Rögle BK.
Foto: David Wreland