Annons

Råslätts SK åkte på söndagen till de sydöstra delarna av Småland för bortamatch mot FK Älmeboda/Linneryd. Och RSK kunde sätta sig på bussen för hemresa med tre poäng med sig till Jönköping.

– Det är mycket känslor och spänning inför matchen. Men det släpper rejält när vi gör mål efter åtta minuter, säger RSK-tränaren Vladan Ladan.

För så var det. Råslätt tog ledningen tidigt i matchen. Målet sattes inledningsvis upp som ett självmål, men från RSK-lägret säger de att Matins Ebuka var sist på bollen. Målet kom efter att Hugo Lönn kommit loss med bollen centralt, fick fram den till Ebuka som försökte spela in den centralt.

– Sen studsar bollen på deras spelare och Matins Ebuka lägger in den, det var hans mål, säger Ladan.

Svårspelad gräsplan

Matchen spelade på gräs och som vanligt under den här tiden på året var planen inget vidare.

Annons

– Den såg bättre ut än den var, men det var riktigt svårspelat. Den var stenhård och studsig. Det tidiga målet kom lite överraskande och det var skönare att jobba vidare med 1-0.

Råslätt sjönk med laget efter ledningsmålet och det var hemmalaget som hade mest boll. Vladan Ladan tycker dock att sitt lag hade koll på händelserna och släppte inte till många målchanser.

– I slutet var det lite jobbigt när de fick lite hörnor och så. Men vi är jäkligt bra defensivt idag, det är en kollektivt fantastisk insats. Vi åkte hit för att hålla nollan och fick även med oss tre poäng. Vi startar med fem spelare som är under 20 år och de visar en otrolig mognad. De äldre killarna förväntade jag mig skulle göra en solid insats, men de gjorde det ännu bättre än så, avslutar Vladan Ladan.

Matins Ebuka är alltså tillbaka i RSK efter att inte fullföljt förra säsongen. Inför premiären meddelade klubben även att mittfältaren James Barkho och den före detta HFF-spelaren Abdulai Zakaria också är klara för spel.