Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

De mobbades – nu hjälper de andra

De mobbades – nu hjälper de andra

Wilda Spethz och Rebecca Carlsson mobbades under stora delar av sina grundskoleår. De fann varandra första dagen på gymnasiet och är nu fast beslutna att hjälpa andra barn och ungdomar i samma situation.
– Vi vill verkligen att ingen ska behöva uppleva det som vi har upplevt, säger Wilda Spethz.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Framtiden osäker för Crona

Sebastian Crona var genomgående en av J-Södras bästa spelare under den gångna säsongen – nu sitter 28-åringen på ett utgående kontrakt. Även fast han bekräftar att samtal pågår med J-Södra så medger han att framtiden är osäker.
– Jag och J-Södra har pratat, det har vi gjort. Vart vi är någonstans i de samtalen just nu vet jag faktiskt inte, säger Sebastian Crona.

Miljardsatsning på bostadsområde

Bostadsområdet Råslätt ska byggas om och rustas upp. Bostadsbolaget Vätterhem vill göra allt de kan för att få bort området från Polisens lista över utsatta områden senaste år 2023.
– Det är en jättetuff utmaning, säger Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth till Jnytt.

Lyft för cyklingen: "Det bubblar"

Två lokala tävlingar kommer från och med nästa år ha internationell status. Detta innebär att hundratals besökare kommer till Jönköpingsområdet under två helger.

Kinnvall: "Grymt skönt och starkt"

HV71 gjorde en stark slutforcering och hämtade upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden mot Djurgården innan Emil Johansson avgjorde. Ett av målen i upphämtningen gjordes visserligen i powerplay, men det finns fortsatt ett frågetecken runt lagets spel i numerärt överläge.
– Spelet som helhet har blivit bättre, säger Johannes Kinnvall, till Jnytt.

HV-centern om upphämtningen

HV71 förlängde sin segersvit till fyra raka vinster, men mot Djurgården satt det långt inne. En makalös upphämtning, som inte bara innebar två poäng – utan även kan vara viktig för laget i det långa loppet.
– Nästa gång vi hamnar i en liknande situation vet vi om att vi är kapabla att vända på matchen, säger Joakim Andersson om segerns betydelse.

Polis misshandlad vid ingripande

En man blev aggressiv mot en polis i samband med att han skulle tas in för vård.

Arbetet med höghuset fortsätter

Det planerade arbetet med höghushotellet i Jönköping har blivit försenat. Bland annat på grund av sprickbildning i intilliggande hus. Nu meddelar kommunen att arbetet snart kan dra igång.

Klar för J-Södra – efter målsuccén

Han gjorde 14 mål på 20 matcher den här säsongen. Nu är den 21-årige forwarden klar för Jönköpings Södra.
– Det känns helt underbart. Jag är mer än redo, säger han till Jnytt.
Artikel 2 av 9
Framtiden osäker för Crona
Tillbaka till startsidan