Vapenvallen fick en ny gräsmatta i somras, något Jnytt skrev om. Projektet kostade mellan 800 000 och 900 000 kronor.

- Man kan säga att vi skalar av den gamla gräsmattan och åtgärdar diverse svackor. Vi ska se till att det är rätt lutning så att vattnet rinner ifrån planen. Vi ska fräsa ner sand i växtbädden, och vi har beställt en helt ny gräsmatta som kommer på rulle, förklarade Martin Gårlin, avdelningschef vid kultur- och fritidsförvaltningen, för Jnytt då.

Vill inte kalla det misslyckande

Mellan den 4-10 oktober har det spelats tre P99-landskamper på planen. Och den nya gräsmattan har inte klarat av matchandet efter det regn som fallit. Under onsdagseftermiddagen ska kommunen ha möte med GML Sport och telefonkontakt med Mälarturf som varit med i renoveringen.

Annons

- Det är som det är, den är känslig för regn och nu blir det troligtvis större ingrepp för bättre dränerande egenskaper. Det är det vi ska diskutera, vi är inte helt nöjda med hur planen beter sig, säger Gårlin.

Är det ett misslyckande?

- Det tycker jag inte, vi har jämnat ut planen och den har varit extremt känslig tidigare. Den hade förmodligen varit avstängd stora delar av hösten ändå, det är den varje år när det regnar mycket. Det var ett viktigt ingrepp och när man gör så här är det väldigt svårt, säger Gårlin och fortsätter:

- Vi har anlitat de bästa och lyssnat på experter och konsulter och köpt det finaste gräset man kan köpa i Sverige. Vi har gjort jordprover och det är kemiska förhållanden som inte har kopplats ihop. Det är ingen som har gjort ett dåligt jobb och alla tar ansvar och är måna om att det ska bli bra, men vi måste göra fler åtgärder och på sikt kommer detta bli bra.

"Vi har haft lite otur"

I arbetet med gräsplanen har det fyllts på med nytt material för att jämna ut ytan som varit ojämn. Matjord har blandats med sand för en bättre dränering och på det har det rullats ut en ny gräsmatta. Det är förmodligen mellan de olika skikten det har blivit problem. För tillfället är planen avstängd, men tanken är att HFF-Qviding på söndag spelas som planerat och det är oklart när planen ska åtgärdas.

- Det är en diskussion vi vill ta med HFF, säger Gårlin, som är tydlig med att det inte bara är Vapenvallen som varit avstängd efter ett regnigt september.

- Det är inte bara Vapenvallen som har haft problem. Vi har haft lite otur med att september blev så regnig, och det är många gräsplaner på Jordbrovallen och Rosenlund som också har varit avstängda, avslutar Martin Gårlin.

Planen är för närvarande avstängd, men tanken är att HFF-Qviding på söndag spelas som planerat.
Foto: Erik Boström

Vapenvallens gräsmatta har inte klarat regnet och matcherna.
Foto: Erik Boström


Foto: Erik Boström


Foto: Erik Boström


Foto: Erik Boström