Annons

Signalement på de misstänkta rånarna:Enligt vittnen på brottsplatsen skall gärningsmännen ha..

Signalement på de misstänkta rånarna:Enligt vittnen på brottsplatsen skall gärningsmännen ha varit två manspersoner. Den ene var iklädd en röd jacka och mörka byxor. Den andre skall ha varit iklädd en blå alternativt mörk jacka och mörka byxor. Mannen i röd jacka skall ha varit kraftigare byggd än den andre mannen. De skall ha haft halsduk eller sjal för att dölja sitt ansikte. De skall ha talat svenska utan brytning.

Strax efter klockan 18 på söndagen larmades polisen om att Coop Konsum i Hovslätt söder om Jönköping hade blivit utsatt för ett väpnat rån.
Enligt polisen har butikspersonal uppgett att två maskerade gärningsmän kom in i butiken och tvingade till sig kontanter genom att hota med tillhygge och pistolliknande föremål.
– De senaste uppgifterna säger att de kom över strax under 3 000 kronor, men personalen får komplettera i efterhand eftersom de var skärrade efter det inträffade, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Sökt efter männen
Gärningsmännen ska ha lämnat butiken springande mot järnvägen. Flera polispatruller, bland annat hundförare, har sökt i närområdet men har inte lyckats hitta någon gärningsman.
– Det var två manspersoner, säger Maria Lavesson.
Polisens patruller har genomfört olika utredningsåtgärder på platsen, har bland annat hållit förhör med både vittnen och anställda, men ingen person har gripits som misstänkt för brottet. Polisen söker nu fler vittnen som kan ha information som kan vara till hjälp.

”Skärrade men inte chockade”
Butikspersonalen skadades inte fysiskt, däremot blev de skärrade och butiken stängde för dagen efter rånet. Därför behövde polisen inte spärra av brottsplatsen.
– Det fanns ett antal kunder och ett okänt antal personal i butiken. De var skärrade men inte chockade, och därför behövde man inte beställa någon ambulans, säger Maria Lavesson.
Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och säkrat övervakningsfilmer. Utredningen kommer att fortsätta, och brottet är rubricerat som grovt rån.