Såhär har du aldrig sett vårdpersonalen på operations- och anestesikliniken på Värnamo Sjukhus förut. De sjunger, dansar och släpper loss allt i ett gott syfte. Att få fler att tänka på handhygienen.
- Det var en av våra sjuksköterskor Susanne Lindahl som fick idén att göra något roligt av den här dagen. Hennes dotter Annie är väldigt duktig på musik och sång och tillsammans med några på avdelningen skrev de en ny text till den här låten, berättar Helen Skogelin Torvaldsson som är vårdenhetschef på Värnamo sjukhus.
- En dag efter arbetstid samlades vi och spelade in filmen, som plötsligt verkar ha blivit en succé, skrattar Skogelin Torvaldsson.

Delas fort
Filmen blev klar under måndagseftermiddagen och godkändes då av landstingsledningen. Först var tanken att den endast skulle gå ut på landstingets intranet, men nu  har den spridits som en löpeld på sociala medier. Under tisdagsmorgonen har den haft närmare 1500 delningar och fler lär det bli.
- Förhoppningsvis så når vi ut med ett allvarligt budskap på ett lättsamt vis, handhygienen är ett mycket stort bekymmer och infektioner sprids lätt. Även om vi inom Jönköpings läns landsting är duktiga på det så är det viktigt att hela tiden hålla frågan levande, säger Helen Skogelin Torvaldsson. Och så hade vi väldigt roligt då vi spelade in filmen också.