Annons

Vårdcentralerna Bra Liv, som är en del av Region Jönköpings län, öppnar i oktober en drop-in-mottagning, i samma lokal som City Gross vid Asecs.

Mottagningen är den första i sitt slag i länet och har som syfte att möta invånarna i vardagen och göra det enkelt att få vård.

Till en början kommer den att bemannas av en distriktssjuksköterska under vardagseftermiddagarna, då butiken har som flest besökare.

– Vi arbetar hela tiden för en ännu bättre tillgänglighet och service till invånarna i länet. Nu tar vi ytterligare ett steg genom att öppna en mottagning där invånaren befinner sig i vardagen, säger Ulf Österstad, verksamhetschef på Bra Liv nära, i ett pressmeddelande.

Hjälp med enklare åkommor

City Gross ser det också som en fördel att ha mottagningen som granne.

– Det känns både stimulerande och relevant att skapa mervärde för våra kunder. Det är vårt sätt att bidra med en utökad service. Genom att placera mottagningen i anslutning till en butiksmiljö ser vi till att underlätta i livspusslet, säger Christofer Björkman, butikschef på City Gross i Jönköping.

Annons

Besökarna ska kunna få hjälp med enklare åkommor, som till exempel infektioner, öronspolning, hudbesvär, allergiska besvär, vaccination, hälsokontroll, och intyg.

– För oss är det viktigt att patienterna upplever en hög tillgänglighet, därför ser vi den här satsningen som ett led i utvecklingen av en sjukvård som finns nära patienterna, säger Charlotta Larsdotter, direktör för Vårdcentralerna Bra Liv.

Datum för invigning är planerat till fredag den 11 oktober.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app