HV71 förlorade senast, i torsdags, borta mot Örebro med 3–0.
Därmed fortsatte laget sin ojämna väg i jakten mot slutspel.
– Det har varit lite för mkt upp och ner, vi har snackat om det. Vi måste tillbaka till grunderna. Jag tycker den senaste månaden att vi spelat ett hyggligt spel. Nu senast gjorde Örebro en jäkligt bra match men jag tycker att vi gjorde en okej match, det var det lilla sista om fattades, säger Filip Sandberg. 

Fakta

SHLOmgång 34HV71 kommer till match med samma uppställning som mot Örebro, det innebär att Ryan..

Fakta

SHLOmgång 34HV71 kommer till match med samma uppställning som mot Örebro, det innebär att Ryan O´Byrne, Adam Almqvist och Kevin Stenlund missar även Djurgårdsmatchen.Djurgården vann senast, mot Karlskrona. Laget ligger åtta i SHL. Till matchen har man lånat in Almtunas Michael Haga.

"Redo för match"
Sandberg har tillhört lagets absolut bästa spelare under säsongen, de senaste fem matcherna har han dessutom stått för sex poäng (3+3).
– Det känns bra, jag är redo för match och jag tror att resten av laget är redo. Det ska bli kul att ta revansch för i torsdags, säger han som inte bryr sig speciellt mycket om statistiken. 
– Så länge det känns bra i spelet så bryr man sig inte så mycket. 

Tajt match
Tränaren Johan Lindbom har scoutat dagens motståndare väl, och han tror sig veta vad det kommer att bli för match.
– Det blir en tajt match, De brukar lira jämna matcher. De släpper inte till så mycket, säger han. 
Vad blir nyckeln för att kunna vinna?
– Att vinna det fysiska spelet blir viktigt, sen är det att vända spelet snabbt så att de inte får fäste, säger Johan Lindbom.

SHL