Annons

– Vi är mycket stolta och glada över att kunna presentera detta evenemang. Vi kontaktade Elmia för att undersöka möjligheterna, och nu har det vuxit fram till denna unika världspremiär. Det blir inte bara en topptävling med kval och finaler utan även en helt ny mötesplats för Islandshästkulturen att växa på, säger Jennie Filipsson Eriksson, som tillsammans med Rebecca Benje Holmström ligger bakom idén och arrangemanget, i ett pressmeddelande.

Elmia Icelandic Power Show bjuder på tävlingar av högsta klass och är en officiellt godkänd tävling, där ekipagen kan kvala till SM och tillgodose sig sina poäng till andra tävlingar.

Tre stora discipliner under ett tak

Hela Hall A på Elmia kommer att ha en 250 meters ovalbana för islandshästarna, där publiken kan ta del av tävlingarna från de stora läktarna. Dagsprogrammen kommer att fyllas med uttagningar, clinics, finaler och show, och på plats finns också drygt 100 utställare för båda mässorna och återförsäljare med produkter för hästfantasterna.

Annons

Elmia Icelandic Power Show kommer att arrangeras samtidigt som Elmia Scandinavian Horse Show med de stora nationella tävlingarna i hoppning och dressyr, så räkna med att det blir en riktigt härlig hästvecka i Jönköping i höst.

– Det är första gången dessa tre stora disciplinerna möts under samma tak och det kommer bli något alldeles speciellt och fantastiskt roligt, säger Rebecca Benje Holmström.