Annons

Otto Knows, eller Otto Jettman som han egentligen heter, är en del av explosionen av svenska house DJs som dominerade dansgolven i början på 10-talet och idag är han en av Sveriges största musikexporter. Då han tog klivet från housevärlden till poppubliken med en remix på Håkan Hellström blev han ett namn på mångas läppar.

Ottos stora kärlek för house och musik började när han var 16 år och upptäckte Stockholms underground klubbar. Han ville bli DJ men under senare år började han umgås med barndomskompisen Tim Berg känd som Avicii och medlemmarna från Swedish House Mafia som inspirerade honom till att börja producera musik.

Annons

Det riktigt stora genombrottet för Otto kom 2012, när han blev signad på Sebastian Ingrossos skivbolag Refune och släppte monsterhiten Million Voices. Låten fick uppmärksamhet över hela världen och dominerade dansgolven i Europa och USA.

Slivers största bokning

- Detta är vår största bokning hittills, utan tvekan - så vi räknar med fullt hus, säger Adi Sofradzija nöjesansvarig på Sliver i Jönköping.

- Det låg mycket jobb bakom bokningen - det är extra svårt att få till sådana här spelningar på mindre klubbar med så här stora artister, speciellt en svensk artist i Sverige. (Egentligen bokar man inte Otto i Sverige om eventet inte har en kapacitet på minst 2000, Sliver tar 600)

- Vi ser väldigt mycket fram mot detta. Detta är det största som har hänt musikväg i Jönköping på riktigt länge, så det är extra kul att Sliver gör en sådan här grej. Hoppas att staden uppskattar det

DJ