Annons

Annons

- Nej, under fredagen stänger vi både Brunstorpsbadet i Huskvarna och Kumlabybadet på Visingsö, säger Per Nygren badchef på Jönköpings kommun. Och nästa fredag stänger vi även Attarpsbadet i Bankeryd.
Flera personer har hört av sig till Jnytt och ifrågasatt kommunens beslut att stänga så tidigt. Framförallt nu när det äntligen blivit ett stabilare väder, och att skolstarten fortfarande är en vecka bort.

Förstår att folk undrar
- Jag kan förstå att folk undrar. Men det handlar egentligen bara om två saker, pengar och personal.
- Nästa måndag öppnar Stadsgårdsbadet på Råslätt och badet i Norrahammar. Samtidigt kör gruppverksamheten och simskolorna igång på dessa ställen. Det är i stort sett samma personal som går från utomhusbadet till inomhusbadet, fortsätter Per Nygren.
- Vi önskar själva att vi kunde vara lite mer flexibla men det är inte lätt. Vi vet till exempel inte hur vädret ser ut längre fram och skulle vi till exempel besluta oss för att förlänga en vecka så måste den informationen nå ut till allmänheten vilket också påverkar den övriga verksamheten i Norrahammar och Råslätt. Det här är inte något nytt fenomen utan det har varit så här de senaste fem åren.

Tappar besökare
Så här långt har ”utomhusvädret” inte varit pålitligt. Mot slutet har det blivit bättre men under stora delar av sommaren har solen lyst med sin frånvaro, liksom många besökare till utomhusbaden.
- Vi vet inte riktigt hur siffrorna kommer att sluta, men helt klart är att det är betydligt färre i år jämfört med förra året, då vädret också var bättre. Det kan landa på upp till 5.000 färre besökare i år.
En hel del har valt att besöka Rosenlundsbadet istället där man kan vara inomhus. Men man räknar ändå med ett tapp.
Attarpsbadet stänger fredag 21 augusti. Anledningen att man stänger en vecka senare är att man samarbetar med Attarpsskolan.