Det var stökigt i trafiken under söndagskvällen. Räddningstjänsten gick därför ut och varnade och bad trafikanter att köra försiktigt.

– Det är dåliga vägar runt om, det är blåsigt, moddigt och allmän halka, säger Richard Lindqvist, inre befäl på räddningstjänsten till Jnytt.

Räddningstjänsten hade fullt upp under söndagskvällen, man larmades vid 19.20 om en trafikolycka på riksväg 40 vid Ryd. Där ska en minibuss ha glidit av vägen. Det rådde begränsad framkomlighet vid platsen, ingen person ska ha skadats i samband med olyckan.

Olycka på E4

Lite tidigare, vid 18.30, inkom ett larm om en trafikolycka i norrgående fil på E4 i höjd med Byarum, en personbild ska ha glidit av vägen, personerna som färdades i bilen ska själva ha kunnat ta sig ur bilen. Det rådde begränsad framkomlighet vid platsen.

Annons

Det kom inte in några rapporter om ytterligare trafikolyckor under natten till måndagen.

– Det är ingenting alls. Nu får vi bara hålla tummarna att det håller i sig, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst, vid 6.30-tiden.

Kört av vägen

Det gjorde det inte. Hittills har det kommit larm om tre olyckor.

Klockan 6.58 larmades SOS Alarm om en olycka på Bondstorpsvägen i höjd med travbanan, i Vaggeryds kommun. När räddningsstyrkan från Vaggeryd kom fram till olycksplatsen visade det sig att en personbil, i det mycket hala väglaget, kört av vägen och lagt sig på sidan i diket.

En person färdades i bilen och denne kunde själv ta sig ur fordonet för att sedan transporteras med ambulans till sjukhus. Under bärgningsarbetet rådde begränsad framkomlighet på platsen.

"Kör försiktigt, det är mycket hala vägar runt om i länet", skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Drygt en timme senare skedde en olycka mellan två personbilar i Göteborgsbacken på riksväg 40 strax utanför Jönköping. Ingen av de inblandade personerna var i behov av akut sjukvård, men båda bilarna bärgades från platsen.

Vid 10.30-tiden inkom larm om trafikolycka på riksväg 26/47 i höjd med Ljunga. Det visade sig att en personbil hade kört i diket och att totalt tre personer var drabbade. Ingen av dem behövde följa med ambulans till sjukhus. Det rådde begränsad framkomlighet under bärgnings- och räddningsarbetet.