H2O Jönköping – En fest på och omkring vatten. Så heter kommunens slogan kring den nya festivalen som ska gå av stapeln i Jönköping 17 -27 augusti.

Under elva dagar så kommer det att arrangeras fyra stora nationella idrottsevenemang i båda sjöarna. SM i rodd, allsvenskan i segling, cykelloppet Ralpha 12 Hills och Jönköping Marathon. Under denna tid utlovar kommunen evenemang och aktiviteter för alla åldrar.

Det ska bli mängder av spännande och unika inslag med koppling till vatten. Bland annat kommer Aquanauts att genomföra en spektakulär och världsunik vattenföreställning. Aquanauts är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör, Stockholm Konstsim Herr och Neptun Konstsim.

Utställningar och föreläsningar

Under festdagarna kommer festdeltagarna också att kunna ta del av utställning, event och föreläsningar kopplade till stadens ”nya” vattennära områden runt Munksjön. Dessutom blir det prova på-aktiviteter på och runt sjöarna.

- H2O Jönköping kommer att bli en elva dagars fest med ett gemensamt tema som är unikt för just Jönköping – vatten. Även med europeiska mått är det något unikt med så mycket vatten mitt i stadskärnan. Tillsammans kommer vi nu därför att visa upp vattnet som en festarena med bland annat kultur och idrott på nationell nivå, men också mat, föreläsningar, sjöjungfrur och mängder med prova-på aktiviteter på vattnet, både fartfyllda och lugna sådana, säger Henrik Hermansson som samordnar festen.

- Det ska bli en fest för alla åldrar, på och runt våra vackra sjöar. Detta är premiären för en satsning som vi hoppas kan utvecklas och växa åren framöver, avslutar Henrik Hermansson.

Läs mer om vad som händer på festivalen här