Annons

Det drog in ett rejält regnområde över Vätterbygden under natten mellan onsdag och torsdag. I Hagshult föll det enligt SMHI 54 millimeter regn.

I Tenhult har räddningstjänsten larmats till fem olika adresser. Strax efter klockan 06 var räddningsstyrkor från kommunen kvar på en av adresserna och jobbade med att pumpa bort vattnet. En av Jnytt:s läsare berättar att det kommit 50 millimeter regn vid deras hem mellan Barnarp och Rogberga.

- Det kan nog vara så när folk börjar vakna till, men det är svårt att veta. Men det är ganska troligt att det blir så, säger personal på räddningstjänsten.Körde fast

Även i Huskvarna var det mycket vatten kring Lillån där en bilist körde fast under morgonen på Lillåvägen. Flera personer ska ha hjälpt bilisten att få loss bilen.

Annons

- När det kommer så här mycket vatten på en gång så har vi personal ute och kontrollerar vårt VA-nät, berättar Roger Rodin VA-chef i Jönköpings kommun. Vi åtgärdar eventuella stopp i ledningarna och rättar till lock som kan ha kommit på sniskan.

- Det är även viktigt att fastighetsägare som drabbas av vattenskador dels kontaktar sitt försäkringsbolag men även oss på kommunen.

Bilden är en temabild.
Foto: mikael fritzon / TT /