Annons

HV71 vann säsongens sista grundseriematch mot SDE med 3-2 efter straffar. Nu väntar slutspel, ett slutspel som är det första någonsin för ett damlag i HV71.

Matchfakta

Ishockey, Riksserien

HV71-SDE 3-2 e.str. (1-1, 0-1, 1-0)

HV71:s målskyttar: Fanny Rask,..

Matchfakta

Ishockey, Riksserien

HV71-SDE 3-2 e.str. (1-1, 0-1, 1-0)

HV71:s målskyttar: Fanny Rask, Camilla Nilsson. Avgörande straff: Jennica Haikarainen

Publik: 91 Prolympiahallen.

– Det är väldigt positiva känslor och vi har absolut ingenting att förlora. Det ska bli skitkul och det är något vi ser väldigt mycket fram emot, säger lagets tränare Ulf Johansson.

Dagens match var ingen höjdare enligt Ulf men att de lyckades vända och vinna är något de tar med sig inför slutspelet.

Inte nöjda än

Annons

HV71 slutar på plats 6 i Riksserien och det är något Johansson inte förväntade sig.

– Hade någon från början sagt att vi som nykomling skulle ta 52 poäng och sluta sexa hade vi tagit det direkt. Men vi är inte nöjda än, vi vill hela tiden bli bättre, säger Johansson till Jnytt.

Johansson förväntar sig en tuff kvartsfinal oavsett vilket lag HV får möta men att det inte spelar någon roll vilka det blir.

– Det ryktas om att lagen inte vill möta Leksand men jag har ingen aning om hur de tänker. Vi kommer få möta något topp 4 lag och det kommer bli en stenhård omgång oavsett vilka vi får möta, säger Ulf Johansson.

Bäst av tre matcher

I Riksserien får topplagen välja motstånd i slutspelet och eftersom Luleå vann grundserien är det de som väljer först. Vilka lag som möter varandra står klart någon gång under måndagseftermiddagen.

Kvartsfinalserierna börjar den 2 mars och spelas i bäst av tre matcher, HV kommer börja hemma för att ha de två avslutande matcherna på bortaplan.