Annons

After Shave och Galenskaparna firar 30 år tillsammans 2012. Det ska firas med en ny show nästa år. Men redan nu kan jönköpingsborna se fram mot att få se Jan Rippe och hans kollegor Knut Agnred, Per Fritzell och Anders Eriksson i en egen show som sammanfattar mycket av alla roligheter som gjorts under åren.

Annons

Simmade i Jönköping
Jnytt kan konstatera att föreställningarna den 21 januari är slutsålda - så att gänget fortfarande är tokpopulära rådet det ingen tvekan om. De har varit i Jönköpingstraken flera gånger tidigare och uppträtt men Jan Rippe har mest minnen från Rosenlundsbadet.
– Jag vann en simtävling där 1971, berättar Jan Rippe (bilden) som i sin ungdom var tävlingssimmare och deltog flitigt i SM-tävlingar. Kanske var det när han crawlade längd efter längd som han kom på alla galenskaper som han senare skulle hitta på som vuxen?

Best of After Shave
Göteborgskillarna är fortfarande Lorensbergsteatern trogen. Det är på hemmateatern som de spelar allra mest, just nu är det Hagmans konditori som gäller och efter jul bär det av till huvudstaden några
veckor för att spela showen för alla
stockholmare. Men i slutet av januari kommer de till Jönköping och nya teaterhuset.
– Det ska bli jättekul att komma till ett nytt och superfräscht ställe, säger Jan och berättar om showen som består av två akter och kommer bjuda på både improvisation med hjälp av publiken till ett antal gamla klassiker. Lite best of med andra ord. Visst dyker Farbror Frej upp och Roy och Roger. Och kanske kommer vi även få skymten av en husvagn även om det är mitt i vintern...
After Shave och Galenskaparna träffades på Chalmers när de pluggade. Det som började som en studentgrej utvecklades senare till ett heltidsjobb. Jan pluggade elektroingenjör men insåg senare att det vara humor, teater och sång han skulle hålla på med.

"Knut är knasigast"
– Vi har fortfarande studieuppehåll, säger Jan och skrattar. Kompisarna som han jobbar med har blivit som hans familj och de ha galet kul för det mesta och känner varandra utan och innan.
Men vem är då knasigast i gänget? Svaret kommer snabbt.
- Det är Knut! Han är helt sjuk i huvudet. Han är inte klok, han är vansinnig. Hur hans hjärna fungerar har jag aldrig förstått, konstaterar Jan och garvar. Det är alltid Knut som kommer på de bisarra idéerna och roligaste associationerna. Det finns inte en låt som han inte gjort en egen text till.
De lever ju i princip ihop och har gjort det mesta tillsammans under alla år de känt varandra.
– Det är som ett gammalt äktenskap, det är bara kärleksfullt. Vi står varandra närmare än några andra.