Det var mållöst när mer än halva matchen var spelad, men 12.14 in i andra perioden spräcktes målnollan. Chansen såg först ut att vara över sedan Kevin Stenlund tappat puck. Men Mattias Tedenby gav sig inte och vann en duell framför motståndarmålet.

– Jag tror inte att de såg mig. Jag försökte gömma mig i vassen och sprätta upp den, säger han.

Därmed blev 26-åringen målskytt för tredje matchen i rad, och det ska jämföras med tre mål på de 28 första matcherna. Men enligt egen utsago är det mer en slump att målskyttet har lossnat.

– Det är ingen skillnad. Jag spelar på samma sätt, enda skillnaden är att jag sätter puckarna, konstaterar han.

Sattes på prov

Tedenby fick inte bli matchhjälte. Växjö kvitterade 16.31 in i tredje perioden och knep bonuspoängen när drygt en minut återstod av förlängningen.

– Det var tråkigt att vi inte kunde bita i de sista fem minuterna. Det var visserligen ett bra skott från Växjös spelare (Olli Palola) som kvitterade, det var otagbart, säger Tedenby.

HV71 hade kommandot under delar av matchen, men Växjö avslutade starkt och målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel sattes på prov flera gånger innan han tvingades kapitulera.

– Det var en match som inte var glamourös och jätterolig utan det var en match med detaljer och där vi förlorade i längden, säger Tedenby, och utvecklar:

– Vi fastnade mellan blålinjen och hörnet väldigt ofta. Det kändes som att vi inte kom ut med fart någon gång, och det är synd att vi inte kunde hantera deras press lite bättre.

”Inget självförtroende”

HV71 vann med 1-0 efter förlängning mot Linköping senast, och nu blev det en ny målfattig tillställning. Men att det är få mål i matcherna är ingen slump, menar Tedenby.

– Det är krig för varenda poäng, och man vill inte släppa in något. I det här skedet är det matcher där små, små detaljer avgör. Den här tiden på säsongen blir det mer defensivt eftersom spelarna inte har samma krut i kroppen. Det blir vardag, och då blir det kämpa och kämpa, säger Tedenby, vars lag har problem med spelet i powerplay.

Nu är laget uppe i 23 raka numerära överlägen utan att ha gjort mål.

– Jag vet inte vad det beror på, men vi har inget självförtroende i powerplay. Det handlar bara om att få tillbaka självförtroendet. Vi får fortsätta träna på det varje dag och gnugga, gnugga och gnugga, säger Mattias Tedenby.

JnyttTV. Intervju med Andreas Borgman och presskonferens med båda lagens tränare.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Mattias Tedenby

Blev målskytt för tredje matchen i rad. Svårs..

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Mattias Tedenby

Blev målskytt för tredje matchen i rad. Svårstoppad som vanligt och ofta ett hot framåt.

Två poäng: Fredrik Pettersson-Wentzel

Hade mycket att göra i tredje perioden. Var bara några minuter från att hålla säsongens andra nolla.

En poäng: Erik Brännström

Med Dylan Reese skadad fick Brännström nytt förtroende i laget. Fick lite mer än tio minuters istid – och gjorde det bra.

SHL