Det är ju så det funkar nuförtiden. SHL har infört back-to-back möten vilket har fått blandade reaktioner. Lagen möter varandra två gånger på två dagar där man turas om att stå för värdskapet. Ett försök att krydda till den långa grundserielunken innan slutspelet börjar. Ikväll förlorade HV och imorgon ska de möta samma motståndare igen, men då alltså med en hemmapublik i ryggen.
– Ingen i vårt omklädningsrum är nöjd med den här insatsen, nu gäller det att komma ut med en väldig revanschlusta imorgon och visa för oss själva och för publiken att vi är bättre än så här.

Fakta

Jnyttligan3 poäng: Oskar SundhSliter och försöker, och det ger faktiskt utdelning i Jnyttligan ..

Fakta

Jnyttligan3 poäng: Oskar SundhSliter och försöker, och det ger faktiskt utdelning i Jnyttligan efter en match som denna. Gör också HV:s enda mål när han är först på pucken efter en retur.2 poäng Christoffer TörngrenRiver och jobbar hårt i det tysta. Känns också farlig och påhittig i offensiven. Var en av få HV-spelare som vann fler närkamper än vad han förlorade.1 poäng Filip SandbergGör det han är bra på. Spelar smart, är modig i närkampsspelet och försöker hela tiden hitta på saker framåt. Även om det inte räcker särskilt långt idag.

Tur att man inte släppte in mål
Nu till kvällens match. Det var två lag som ville ta kontroll direkt men där båda lagen var oförmögna att göra det. Den höga pressen från lagen ledde istället till slarvigt spel och pucken hela tiden bytte ägare. Av de få chanser som skapades hade Modo de farligaste. Fredrik Pettersson-Wentzel fick rädda skott från Victor Olofsson, Bobby Butler och den gamla HV-spelaren Per-Åge Skröder som alla var nära att spräcka nollan.
HV hade tur som kom ifrån den första perioden utan att släppa in ett mål. Tur hade också Modos kapten Noah Welch som vispade till HV:s Simon Önerud i ansiktet med sin klubba. Ingen åtgärd från domarna som istället blåste av den första perioden.
Den andra perioden var till och med värre än den första på bortalaget. När Lawrence Pilut täckte ett skott som landade precis framför Peter Öberg hamnade man i underläge. Öberg klippte till pucken och gav hemmalaget ledningen. Målet gav Modo energi och med bara farten spelade man ett snyggt kombinationsspel där HV inte hängde med. Olofsson avslutade anfallet med att skjuta in 2-0 i krysset, hur snyggt som helst.

En av säsongens sämsta perioder
Lindbom försökte väcka laget med en time-out men det gav ingen effekt. HV gjorde en av säsongens sämsta perioder. Med dåligt passningsspel, förlorade närkamper, noll kreativitet och spelglädje, och förvirrat spel i egen zon.
Oskar Sundh gav HV lite hopp när han var först på en oväntad retur från Modos målvakt Jonatan Bjurö. Men det hoppet släcktes snabbt av Carl Grundström två minuter senare. Oväntat vände han och sköt ett skott som grundlurade PW.
Kristian Jakobsson satte också 4-1 med minuten kvar vilket blev slutresultatet. Den skillnaden fanns faktiskt mellan lagen under kvällens match. Nu måste HV visa sig själva och sina supportrar att man kan resa sig redan imorgon.
Den ojämna formen förbryllar HV-supportrarna och Lindbom är öppen när frågan kommer.
– Jag har inte hittat den nyckeln än. Det är som du säger och vi är medvetna om det och jobbar på det. Men vi har inte lyckats lösa mysteriet.

SHL