Annons

Mullsjö sköt 52 skott på mål och vann skottstatistiken stort i den fjärde semifinalen – men det var Växjö som vann med 6-4. Gästerna utnyttjade misstag och bolltapp hos hemmalaget och tog vara på sina chanser.

– Vi har massor med lägen, men vi är inte tillräckligt distinkta. Vi måste vara mer desperata i målchanserna, nu studsade det tyvärr deras väg en del och deras målvakt gjorde lite turliga räddningar, konstaterar Pelle Tarenius, som gjorde Mullsjös tredje mål i matchen.

Annons

Växjö leder med 3-1 i matcher och kan säkra en finalplats redan på onsdag när matchserien går vidare i Fortnox Arena.

”Mer distinkta”

– Det är bara att ladda om. Vi har sista chansen på onsdag. Vi behöver bli mer distinkta och få ut mer av spelet. Vi kan så mycket bättre och det gäller att få ut det på onsdag. Vi får ta med de positiva bitarna, säger Tarenius.

Pelle Tarenius var förstås besviken efteråt, men Nässjösonen njuter samtidigt av att spela sitt första SM-slutspel i innebandykarriären.

– Det är fantastiskt roligt, framför allt att spela här. Man märker att vi har stort stöd i både hemma- och bortamatcherna. Engagemanget är fantastiskt, säger 21-åringen.

JnyttTV. Hör vad tränaren Andreas Elf säger om matchen.