Annons

J-Södra rullade boll fint under stora delar av matchen, och när Tom Siwe gjorde 2-0 i inledningen av den andra halvleken såg matchen avgjord ut. Nykomlingen HBK ville dock annat och fick med sig en poäng från Stadsparksvallen. Robert Gojani tycker inte det handlar om att Jönköpings Södra blev bekväma.

– Det tror jag inte, vi körde på som vi brukar och jag har inget riktigt svar, det kändes som det blev lite slarvigt, säger han och fortsätter:

– Vi har flera lägen att avsluta våra anfall med, men vi slog en extra passning och tappade bollen. Det blir spel fram och tillbaka, och det är det de vill åt.

Stark insats på mittfältet

Robert Gojani själv stod för en stark insats på J-Södras mittfält, med sitt spelsinne som hjälp vinner han mycket boll centralt och han är även säker i sitt passningsspel. Dessutom gav han J-Södra ledningen i den första halvleken.

– Det är ett inlägg tror jag, det var en nick ut och jag tog med bollen på bröstet och tänkte skjut, skjut. Jag ville avsluta anfallet, säger han om målet.

Detaljer att jobba på

Annons

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tränare Jimmy Thelin var inne på det under presskonferensen, J-Södra gjorde en relativt bra match. Gojani tycker inte heller att laget gjorde en dålig insats.

– Jag tycker vi gör det bra, men det finns små detaljer som vi måste justera och jobba vidare på.

Vad för detaljer?

– Tveter (anfallare i HBK) ska inte vara en mot en med våra mittbackar, vi ska trycka ner snabbare med mittfältet. Han ska inte få ta ner den som han gör.

Trots två bra, eller åtminstone godkända insatser, har J-Södra bara fått med sig en poäng hittills i Allsvenskan. Men laget känner ingen oro.

– Det har bara gått två matcher och vi är missnöjda med detta. Men det är 28 matcher kvar, och vi har chans att vinna alla.

– Idag har vi lägena, vi har spelet och med några småjusteringar så blir vi ett slagkraftigt lag, avslutar Robert Gojani.

Jnytt-TV, se presskonferensen med lagens tränare samt en intervju med Tom Siwe efter matchen.

De var bäst i J-Södra

Jnytt-ligan:

3 poäng - Robert Gojani, styrde matchen helt i den första halvleken med ett bra pass..

De var bäst i J-Södra

Jnytt-ligan:

3 poäng - Robert Gojani, styrde matchen helt i den första halvleken med ett bra passningsspel. Dessutom ligger han ständigt rätt i sin position på mittfältet, även om han tonar ner sitt mål så var även det grant att titta på.

2 poäng - Stefan Karlsson, den nya högerbacken vinner närkamper och kliver fram i planen, på det stora en fin insats av nyförvärvet.

1 poäng - Tommy Thelin, lagkaptenen rör sig över stora ytor och har ofta ett finger med i spelet när J-Södra skapar målchanser. Läcker klack till Siwes mål till 2-0.

Matchfakta

Jönköpings Södra IF - Halmstads BK 2-2 (1-0)

Målskyttar J-Södra: Robert Gojani, Tom Siwe

Målsk..

Matchfakta

Jönköpings Södra IF - Halmstads BK 2-2 (1-0)

Målskyttar J-Södra: Robert Gojani, Tom Siwe

Målskyttar HBK: Sead Haksabanovic, Alexander Ruud Tveter.

Utvisning, HBK: Kosuke Kinoshita.

Publik: 4 214, Stadsparksvallen