Annons

Det har under en period varit oroligt på Öxnehaga centrum, bland annat genom skadegörelse och att ungdomar skrikit otrevligheter mot barn och föräldrar. Kulmen nåddes i förra veckan då en bibliotekarie på biblioteket blev misshandlad av en yngling.
Nu gör Assyriska IK och IFK Öxnehaga gemensam sak genom att under lördagskvällen först anordna informationsmöte med fika i IFK Öxnehagas klubbstuga, efter det är tanken att man ska ha en vanding runt om på Öxnehaga.
– Vi har haft ett möte. Vi var tvungna att reagera. Det är ledsamt att det har blivit på det viset att vissa får härja hur de vill, säger Rubel Shamoun. 

Socialt ansvar
De här båda klubbarna är inte de första att ta ett socialt ansvar, när det var som mest stökigt på Råslätt så gick RSK i bräschen tillsammans med Jönköpings kommun och fritidsgården på området. Allt för att få till ett lugn i området. Sedan en tid arbetar också Husqvarna FF hårt för att hjälpa ungdomar i Huskvarna.

Öppen fritidsgård
Rubel Shamoun berättar att fotbollen och idrotten är extra viktig i de här områdena. 
– Vi är för passiva, de får fortsätta utan att det händer någonting. Jag tror att det kan vara bra att vi syns där, de vet ju vilka vi är och många som sitter i våra styrelser är från de här områdena. Det är inte bara Öxnehagabor utan det kommer ungdomar från Huskvarna, Österängen och så vidare, säger Shamoun som också berättar att föreningarna nu ska arbeta för att kunna hålla fritidsgården Forum öppen även på helgerna, som det är nu är den inte öppen varje helg.
– Det blir ett arbete för oss i styrelsen. Det är en bra början, sen får vi göra aktiviteter. Vi har lite idéer.