Annons

Det var under säsongen 2015/16 som problemen började för en av lagets då frekvent återkommande starters. Trots rehabilitering och kontinuerlig sjukgymnastik ville problemen inte riktigt ge med sig varför Clara och coacherna, i samråd med det medicinska teamet i Wetterbygden Basketball, tog beslutet att utföra ett operativt ingrepp. Clara har sedan några månader tillbaka successivt stegrat träningen och deltog också i några av lagets sista matcher i Superettan under säsongen som gick.

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, kommenterar det faktum att man nu gjort klart med tredje pusselbiten inför nästa års upplaga av Wetterbygden Sparks.

"Nästan som ett nyförvärv"

Annons

– Inom organisationen råder det som inga helst tvivel på vad en fullt frisk Clara Eidstedt är kapabel till på basketplan. Innan sin skada var hon en av våra absolut bästa försvarsspelare. En annan sak man måste uppskatta med Clara är att det gör ont att spela emot henne vilket naturligtvis inte är fel. Det är ingen som påstått att det ska vara enkelt eller behagligt att spela mot Wetterbygden Sparks och Clara är en garant för det, säger Aulander i ett pressmeddelande.

– Med tanke på Claras fjolårssäsong så känns hon ju nästan som ett nyförvärv. Jag är övertygad om att med henne i laget så blir vi ett mer fysiskt lag med både välbehövlig attityd och mer muskler därute på planen. Det ska bli spännande att följa Clara nästa säsong.

Stannar efter studenten

Clara Eidstedt ser fram emot kommande säsong och säger så här om det faktum att hon nu väljer att stanna i Vätterbygden efter studenten på Sanda Basketgymnasium:

– Jag tvekade inte att stanna i Wetterbygden Sparks då det finns allt här som jag behöver. Vi har kunniga erfarna coacher, bra fystränare och en medicinsk expertis som erbjuder den hjälp man behöver. Men framför allt så trivs jag bra med tjejerna här och tycker det är en bra sammanhållning i både laget och inom föreningen. Jag längtar redan till nästa säsong, det skall bli kul och spännande att se vad som händer. Mitt prio just nu är att blir 110 procent i mitt knä igen så jag kan vara med och fightas om en roll i laget fullt ut, säger hon i pressmeddelandet.