HV71 var i ledning efter den första perioden. det var Sebastian Wännström som visade att släkten är värst när han nätade på pass från Anton Bengtsson. Men är det någon HV ska tacka för ledningsmålet så är det nog Brynäs målvakt Linus Fernström. Fernström fick inte alls iväg pucken so det var tänkt och Bengtsson kunde lätt sno åt sig pucken och servera målskytten.

I den andra perioden var det inget snack - hemmalaget Brynäs var klart bättre än HV71 och kvitteringen kom också när Ludvig Nilsson satte pucken i mål bakom Lins Söderström.

Drömstraff

Men trots ett kompakt spelövertag och brutal skottstatistik, 16–2 totalt i perioden, så kunde Wännström göra sitt andra mål i matchen.

Och det kom på straff efter att förre HV-backen Elias Fäldt hakat David Gustafsson när den sistnämnde var fri.

Annons

Wännströms straff höll väldigt hög klass och Linus Fernström hade inte en chans i målet.

Men trots ledningen var inte tvåmålsskytten Wännström nöjd efter perioden.

– Det är riktigt dåligt där ute, vi klaffar inte i varandra, sa Sebastian Wännström till Cmore efter den andra perioden.

Det var Linus Söderström som under långa perioder i mittenakten höll HV kvar i matchen.

– Han har varit fantastiskt bra, konstaterade Wännström om målvakten Linus Söderströms insats.

Superstart

I den tredje perioden fick HV71 en perfekt start. Mattias Tedenby som för tio år sedan gjorde karriärens första mål i den svenska högstaligan i just Gavlerinken fick en pass av Kevin Stenlund. Tedenby fick på ett vasst handledsskott som Linus Fernström inte kunde rädda.

Och det var inte nog där. bara en kort stund senare var det dags för HV71 att göra mål igen. Och det var åter dags för Mattias Tedenby att göra mål igen. Och Brynäs uppförsbacke blev väldigt brant mot ett smart spelande HV71.

HV fick dessutom ett power play och var nära att göra 5–1, men i stället kunde BIF reducera till 4-2 då Daniel Mannberg mer eller mindre tagit pucken direkt från sin nyligen avverkade utvisning. Mannberg fick upp tempot rejält och trampade förbi alla HV-spelare och satte pucken i mål bakom Söderström.

Men närmare än så kom inte Brynäs utan HV71 tog tre viktiga poäng.

3 poäng: Linus Söderström

2 poäng: Sebastian Wännström

1 poäng: Mattias Tedenby..

3 poäng: Linus Söderström

2 poäng: Sebastian Wännström

1 poäng: Mattias Tedenby.

Totalt:

19 poäng: Lawrence Pilut

16 poäng: Mattias Tedenby

11 poäng: Linus Söderström

Sebastian Wännström gjorde två mål för HV71.
Foto: Mats Åstrand/TT

Relaterat: "Bra lag hittar vägar att vinna"
Relaterat: Lindbom: "Inga vackra ord"
SHL