Det var dags för omstart i SSL efter landslagsuppehåll, och det var nyblivne landslagsspelaren Sebastian Palmqvist som inledde målskyttet då han i inledningen satte 1-0 till Mullsjö AIS borta mot Warberg.

Innebandy, SSL

Warberg–Mullsjö 3–6 (1–2, 1–2, 1–2)

Warberg: Efraim Björnell, Ma..

Innebandy, SSL

Warberg–Mullsjö 3–6 (1–2, 1–2, 1–2)

Warberg: Efraim Björnell, Mattias Kongstad, Robin Westergren. Mullsjö: David Gillek 2, Daniel Gidske, Daniel Hernandez, Isaac Rosén, Sebastian Palmqvist.

Publik: 832.

Hemmalaget kvitterade visserligen, men sedan var det dags för en annan landslagsspelare att presentera sig. Norske Daniel Gidske satte 2-1 till Mais på straff.

Men landslagsmännen till trots. Mullsjös förgrundsfigur var David Gillek. Gillek var väldigt bra matchen igenom och stod för två mål och en assist.

– Han gör sin bästa match för säsongen. Han är duktig på att hålla i bollen så att vi får längd i anfallen. Han är duktig på att skapa tid åt sina medspelare. säger Mikael Hill, tränare i Mullsjö.

Annons

Dessutom hann han med att sitta på utvisningsbänken vid två tillfällen. Vid båda tillfällena var det efter gnabb med motståndare, och vid båda tillfällena

– Haha, det ska nog inte bli någon anmälning, skrattar tränaren Mikael Hill apropå det faktum att Gillek genom åren varit anmäld, och avstängd, vid ett flertal tillfällen.

Inte snyggaste segern

Hill var nöjd med segern, han tyckte att hans lag spelade kontrollerat och att segern var rättvis.

– Det var kanske inte den snyggaste segern rent spelmässigt men det var någorlunda kontrollerat. Jag tycker att vi hade rätt bra koll på läget.

Vad är det som gör att ni vinner?

– Ska man titta på en detalj så har vi lite fler spelare med spets som kan kliva fram, och göra mål. Sen tycker jag att vi har en ganska bra idé om hur vi vill genomoföra matchen. I dag fick vi matchen hyfsat dit vi ville.

Topp fyra

Mullsjö ligger just nu fyra i tabellen.

Vad skulle det betyda om ni når topp fyra?

– Det är ett kvitto på att vi avslutar serien på ett väldigt bra sätt. Det är så jämnt att du inte har råd att ha massa dåliga matcher. Men först och främst är det topp åtta som gäller.

Noterbart är att förre Fagerhult Habospelaren Efraim Björnell gjorde ett av Warbergs mål.