Annons

Säsongen har inte börjat speciellt bra för Tenhult.

Inför dagens match hade man bara skrapat ihop sju poäng och, man låg näst sist. Men i går förlorade Torslanda och i dag förlorade Dalstorp. Då passade Tenhult på att vinna och man tog därmed klivet upp på fast mark.

Division 2

Tenhult–Halmia 2–1 (1–1)

Mål: Charles Simba, Alexis Bbakka.

Division 2

Tenhult–Halmia 2–1 (1–1)

Mål: Charles Simba, Alexis Bbakka.

– Kanonviktigt. Det har känts på slutet att vi har gjort bättre och bättre prestationer, sa assisterande tränaren Tomas Lundgren

Tenhult tog ledningen i den första halvlek genom Charles Simba som gjorde målet på straff.

Gästande Halmia, med bland andra Patrik Ingelsten och Joe Sise i truppen, kunde kvittera innan det att första halvleken var över.

Annons

Och det var just Sise som nätade. Joe Sise blev känd när han kom fram som ung anfallare i Halmstads BK. Under karriären har han även varit utlånad till IFK Värnamo och tillhört danska Nordsjälland.

– Han var duktig, sa Tomas Lundgren som dock sa att målvakten Fredrik Claesson nog skulle ha tagit skottet.

– Jag vet inte om bollen började vobbla lite, men den ska han ta.

I den andra halvleken hade Tenhult ett flertal fina lägen att sätta ledningsmålet, men det skulle dröja till det att drygt 20 minuter återstod av matchen innan 2-1 kom. Och det var måltjuven Alexis Bbakka som nätade efter en tilltrasslad situation.

– Matins kommer runt på kanten och spelar snett inåt bakåt till Bbakka som sätter dit den.

Så var det det där med Fredrik Claesson. Om det insläppta målet var en tavla så tog han revansch i slutskedet av matchen.

Patrik Ingelsten kom helt fri med Claesson och den forne allsvenska skyttekungen skulle bara sätta bollen i mål, men Claesson räddade elegant.

– Det var en kanonräddning, sa Tomas Lundgren.