Annons

JIK jagar slutspel och på lördagen väntade bortamatch mot Höllviken. Efter mål av Filip Åkerblom, två av Martin Glimberg och ett av Otto Weidman ledde JIK med 4-0 redan efter den första perioden.

– Det är en bra förstaperiod som vi stökar av. I andra kommer vi ut och är inte riktigt på tårna och förlorar den med 3-1, säger Otto Weidman.

För Höllviken åt upp delar av försprånget i den andra perioden. Främst genom två mål av slutdelen i perioden då ställningen gick från 1-5 till 3-5.

"Det finns mer att hämta"

Gustav Johansson gjorde 3-6 efter knappt nio minuter i den tredje perioden, men Höllviken reducerade på nytt och gick upp till 4-6. Närmare än så kom de inte och Rickard Hessmer gjorde 4-7 innan Emil Nilsen bara 12 sekunder senare spikade siffrorna till 4-8.

– Det är starkt av oss att i en svår bortamatch gå ifrån och vinna med ganska stor marginal. Det känns stabilt och jag tycker nog det finns mer att hämta, säger Weidman.

Annons

På vilket sätt tycker du det finns mer att hämta?

– Då tänker jag på hur det var i andra. Vi hamnar på hälarna, men det blir lite så när man har en ledning, säger Weidman och fortsätter:

– Vi är effektiva och vågar gå på lägena. Sen vet vi att de kanske har ett litet sargat självförtroende med tanke på deras tabellplats.

Hur var känslan inför tredje, fanns det någon oro?

– Vi har haft en god känsla de senaste matcherna och jag tycker det känns tryckt med ledning. Jag var inte jätteorolig även om Höllviken är luriga.

I en haltande tabell har JIK spelat till sig 29 poäng, tre fler än Kalmar som ligger nia och fyra fler än Sirius som ligger tia. Uppsalalaget har dock en match mindre spelad. JIK huserar på en sjundeplats.