Laila Johansson är själv hörselskadad och har under de senaste ett och ett halvt åren fått ta del av många bra hjälpmedel som underlättat hennes vardag.

– Jag har en hörapparat som inte syns så mycket som jag har bakom örat och som har blåtand. Tack vare att jag bytte telefon kan jag nu koppla hörapparaten till telefonen. Jag kan också koppla den till tv:n, berättar Laila Johansson.

Tidigare gick hon en del till Spira för att ta del av kulturutbudet där, men hon upplevde att det var svårt att höra på platsen och att hjälpmedlen som fanns inte hjälpte.

”Inte samma upplevelse”

– Jag tycker att alla personer som bor i kommunen ska kunna ha tillgång till utbudet på Spira, så det var så tanken till mitt medborgarförslag föddes. Jag tycker att det är viktigt att hålla sig aktiverad, men hör man inte får man ju inte samma upplevelse, säger Laila Johansson, som ser en satsning på detta från kommunens sida som en vinst i långa loppet så att alla ska kunna tillgodose sig kultur.

Annons

Hon påpekar att det inte bara är äldre människor som drabbas av hörselproblem och lyfter fram att även ungdomar kan få hörselproblem, exempelvis efter att ha lyssnat på för hög musik.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app