Annons

Våren 2014 tillträdde Johan Hult och Johan Davidsson som sportchef respektive assisterande sportchef i HV71. Båda två skrev på tvåårskontrakt som löper ut 30 april i år.
Nu förs diskussioner om en förlängning av deras kontrakt.
– Vi diskuterar och pratar eftersom jag har ett utgående kontrakt. Jag tycker att det här är det roligaste jobbet som finns, men i övrigt får jag hänvisa till mina chefer, säger Johan Hult.
Peter Ekelund, som började sin tjänst samtidigt som Hult och Davidsson, bekräftar att klubben gärna skriver nya kontrakten med duon.
– Det är absolut aktuellt att förlänga deras kontrakt, men det gäller att komma överens också. Vi håller på att utvärdera och är snart i fasen att ta nästa steg, säger han.

Lärorika år
– Vi tittar på vad som har hänt under snart två år, men jag kan säga att vi har jättestort förtroende för både Johan och Johan. De var helt nya i de här positionerna, men de har gjort det fantastiskt bra. Det är en tuff och väldigt resultatinriktad bransch där man bedöms utefter resultaten, men jag tycker att de har gjort ett kanonjobb.
Johan Hult, som innan tiden som sportchef var delägare i ett profilföretag, menar att det har varit två otroligt lärorika år.
– Jag tycker att vi som klubb är på rätt väg. Sedan är man, hur man än vrider och vänder på det, inte sportchef för alltid oavsett hur länge man jobbat med det. Men när jag ser tillbaka på det kommer det nog vara ett av de roligaste jobben jag har haft, säger han.
Förra våren hamnade Hult och Davidsson i fokus sedan de, enligt Sportbladet, hotat med att avgå ifall tränaren Andreas Johansson inte sparkades. Johansson lämnade sin post efter många turer, och sportcheferna blev kvar.

”Jobbig och tuff tid”
– Det var en jobbig och tuff tid för föreningen. För egen del drabbades inte jag värre än någon annan. Nu har vi tagit oss igenom det och jobbar mer på lång sikt, och det kan bli riktigt bra, säger Johan Hult.
– Det var en turbulent tid med mycket tryck utifrån, men jag tycker att de hanterade det jättebra. De var tydliga med vad de tyckte och tänkte, säger Peter Ekelund.
Enligt Ekelund tittar klubben på om utformningen på tjänsterna ska vara densamma eller om något ska ändras.
– Vi är inte riktigt hundra klara med hur utformningen ska vara, men jag tror inte att det kommer skilja mycket, säger han.
Behövs två sportchefer i HV71?
– Ja, jag tycker att det behövs. Det är en väldigt utsatt position, vi har sett i flera år att det är en stor belastning på en person. Dessutom kompletterar de varandra bra.

SHL