Annons

Behnaz Bahabozorgi har skickat in ett nytt medborgarförslag med önskemål om att Jönköpings kommun anordnar "VM i parken" genom att sätta upp en eller flera storbildsskärmar i Rådhusparken, Knektaparken eller annan central plats i Jönköping som bedöms lämplig.

"I dagsläget finns det ingen naturlig mötesplats där barn, ungdomar och vuxna kan mötas och följa matcherna tillsammans. De få platser som erbjuder visningar är näringsidkare som har mat- och alkoholservering. Man måste först vara kund för att kunna följa visningarna som erbjuds. Vill man inte vara i en alkoholrelaterad miljö erbjuds inga andra alternativ i kommunen”, skriver hon.

Svårt hitta aktiviteter

Annons

Bahabozorgi menar att det kan vara svårt för vissa familjer att hitta meningsfulla aktiviteter under sommarmånaderna när skolan har stängt.

”Många familjer eller barn till ensamstående föräldrar har inte möjlighet att åka iväg på semester eller delta i nöjesaktiviteter pga. begränsad ekonomi eller tid. Genom att arrangera "VM i parken" hjälper kommunen dessa barn och familjer att delta i en aktivitet som inte har åldersgräns, villkor eller kostnader. En aktivitet som familjen kan uppleva tillsammans”, skriver hon vidare.

”Få ner kostnaderna”

Behnaz Bahabozorgis förra förslag föll på prislappen. Kommunen bedömer att det skulle kosta 200 000 kronor, vilket är en för hög summa.

Nu menar hon att ett alternativ kan vara att bara visa Sveriges matcher, om blågult kvalar in, eller att bara visa matcher från slutspelet.

”Jag föreslår också att kultur- och fritidsnämnden tar fram en kostnadsberäkning där alla ingående utgiftsposter så som personal och storbildsskärm specificeras så underlaget är komplett innan beslut ska fattas. Kostnader för kommunen är skärmen/skärmarna och dess kringutrustning, en tekniker och städning av platsen. Det finns gott om föreningar och frivilligorganisationer som kan bidra med arbetskraft och engagemang. På så sätt kan kommunen få ned kostnaderna”, skriver hon i det nya förslaget.

VM