J-Södra lyckades slutligen tråckla sig fram till gruppspelet i Svenska cupen. Detta efter seger i förlängning mot Utsiktens BK, men det tog lite tid innan gästande Jönköpingslaget kunde ta sig in i matchen och Jesper Westerberg gav göteborgarna ledningen, en ledning de höll halvleken ut.

– I den första halvleken så sitter inte tajmingen och relationerna på plan riktigt. Samtidigt gör de en bra match då, och går segrande ur flera dueller, säger Jimmy Thelin och fortsätter:

– Efter paus äter vi oss in i matchen och kommer sakta men säkert in i den. Vi tar för oss och vår tajming är bättre och bättre.

"Vi vinner välförtjänt"

Arni Vilhjalmsson kvitterade på straff. Men trots ett bitvis bättre spel från gästerna så var det Utsikten som tog ledningen på nytt. Med runt tio minuter kvar gjorde Robin Book mål. J-Södra skulle dock snabbt få in en kvittering, återigen genom Arni Vilhjalmsson.

Annons

– De gör 2-1, men vi är ändå stabila och får 2-2. Vi vinner välförtjänt, och blir hela tiden bättre och bättre.

Ja, J-Södra skulle gå segrande ur matchen. Med i runda slängar fyra minuter kvar av förlängningen gjorde islänningen Vilhjalmsson sitt tredje mål.

– Han jobbade hårt, och var bra i och runt boxen idag. Han har hela tiden fortsatt göra det han ska och idag fick han bra inspel också, säger Thelin om anfallaren.

Flera förändringar i startelvan

Thelin som gjorde flera förändringar i sin startelva jämfört med senaste matchen, tränaren var nöjd med de svar han fick.

– Spelarna presterade bättre och bättre. Och så är det, alla spelare behöver tid och flera spelare visade att de vill vara med och spela i Allsvenskan också och det är det vi vill se. Att de gör det vi önskar.

Ger segern extra energi inför matchen mot Häcken på söndag?

– Jag tycker att både idag och mot Elfsborg senast så fortsätter vi även i motgång. Vi tar in 0-2 då, och underläge två gånger idag. Så det är riktigt bra att se karaktären och vi jobbar hårt för att förtjäna våra poäng, avslutar Jimmy Thelin.