Annons

Förra veckan stod det klart att meriterade Rolf-Göran Bengtsson kommer att tävla under den tredje upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show.

Men det är inte den ende landslagsryttaren som kommer till tävlingen. Även Fredrik Jönsson väljer att göra samma sak.

– Elmia Scandinavian Horse Show har en superpublik och det har varit fulla läktare och världens drag de tidigare två åren. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka i år igen, säger han i ett pressmeddelande.

”Få ta det lugnt”

Fredrik Jönsson må vara rookie i hoppningens VM, men han har en lång ryttarkarriär bakom sig och redan sedan tidigare ett mästerskapssilver under bältet. 1989 red han tillsammans med bland andra Peder Fredricson hem lagsilvret i junior-EM i fälttävlan i Lausanne, Schweiz. Han red också fälttävlan i OS i Atlanta, USA, 1996.

Annons

46-åringen var med sin tioårige valack Cold Play åttondeplacerad individuellt i VM i Tryon, USA, och tog silver med det svenska hopplaget.

Publiken på Elmia får dock inte se Jönsson tävla med sin VM-häst.

– Cold Play ska få ta det lugnt efter VM, men jag kommer att ha med mig min andra 1.60-häst Luckie, som är lite mindre rutinerad. Hon har fått vila lite, så nu är hon superladdad, säger han.