Annons

I december kommer trion Gunhild Carling, Andreas Weise och Christer Sjögren ihop med Sandviken Big Band ge sig ut på en hyllningsturné av Frank Sinatra, eller Ol’ Blue Eyes som han brukade kallas.
Den 11:e december är det dags för föreställning i Jönköping, När Jnytt får tag i Andreas Weise befinner han sig i USA och förbereder showen så mycket som möjligt.

Annons

Noggranna förberedelser
- Vi är i Las Vegas och försöker lära oss så mycket vi bara kan. Vi repar och kollar andra föreställningar.  En viktig del av föreställningen är förarbetet, så vi lägger ner mycket tid på att få det perfekt, berättar Weise
Han fortsätter.
- Till skillnad ifrån Christer som jag uppträtt mycket med så har jag och Gunhild inte spelat så mycket ihop tidigare, det är skönt att vi får tid att prata ihop oss och förbereda oss maximalt inför turnén.  

Tre generationer artister
Att komma ut på vägarna och uppträda inför publik igen är efterlängtat.
- Jag har sett fram emot det här så himla länge så det känns skitkul! Redan våras när det blev klart med turnén så ville jag bara köra igång så fort som möjligt.
- Det ska bli extremt kul att få uppträda med de andra två artisterna, tre generationer artister som gör det ihop liksom. Det känns jättekul!

Fullsålda konserter
- Tillsammans ska vi besöka 17 städer och jag vet att åtskilliga föreställningar är fullsålda så det känns ju extra roligt med allt gensvar. Att uppträda inför halvtomma läktare är aldrig skoj. Så det här är viktigt för oss.
Andreas Weise hyllar också Sandviken Big Band som ett av det bästa storbandet han spelat med.
- Jag har uppträtt med de flesta storbanden i Sverige och kan utan tvekan säga att Sandviken Big Band är ett av de bästa. Det svänger något otroligt vilket skänker en extra energi till mig som står på scenen.
Även om mycket kommer att handla om Frank Sinatra så räknar man med att kunna sprida julstämning i vintermörkret.
- Det är mörkt och kallt ute. Men vi ska försöka värma upp publiken...