Annons

Nu står det klart att Wetterbygden Sparks plockar in ytterligare en U20-landslagsspelare i truppen inför debutsäsongen i Svenska Basketligan. Från Norrköping Dolphins ansluter den 180 cm långe shootingguarden Cajsa Uhrström och blir då den nionde spelaren som är klar för spel hos liganykomlingen kommande säsong.

- För oss är det ett kvitto på att vi börjar bli en attraktiv verksamhet på riktigt. Cajsa Uhrström kommer ha en hyperviktig funktion i sitt trepoängsskytte, säger klubbens sportchef Dennis Aulander.

Det blev inte mycket spel för Cajsa Uhrström föregående säsong då hon ådragit sig en fotskada. Säsongen innan det var hennes statistik lysande, då snittade hon cirka tio poäng per match och var 35 %-ig i sitt skytte.

- Jag hoppas att jag ska kunna bidra med något av den kunskap jag samlat på mig under mina år i ligan, säger Cajsa Uhrström i ett pressmeddelande.

Annons

- Det känns helt rätt att komma till Wetterbygden i detta läge, ny miljö och en spännande trupp. Jag tror och hoppas på att vi som nykomling i SBL kan sticka ut och vara ett hot mot de flesta lagen.

Kontraktet gäller över nästkommande säsong.