Joaquin Portugues har haft 40 procentigt skytte från trepoängslinjen de senaste säsongerna och är enligt den sportsliga ledningen i Wetterbygden bra på att sätta sina lagkamrater i bra lägen. Han är även en bra försvarsspelare skriver de i ett pressmeddelande.

Senaste säsongen var han backup i spanska klubben CB Prat Joventud.

- Rekryteringen av Joaquin Portugues får anses vara en uppdatering på pointguardpositionen. Carlos Calvo hade stora förtjänster i anfallsspelet, men i Joaquin får vi både en pointguard som kan leda oss anfallsmässigt men som dessutom besitter förmågan att hålla motståndare framför sig i försvarsspelet, säger sportchef Dennis Aulander.

Det är den spanska coachen Boris Balibrea som har stor del i att Portugues lämnar Spanien för spel i Sverige.

Annons

- Jag kommer till Wetterbygden Stars med en tydlig ambition att hjälpa laget med allt vad det än må vara. För mig är detta en fantastisk möjlighet, inte bara att spela i en ny liga, ett nytt lag, utan lika mycket att få uppleva en ny kultur, ett nytt land. Jag är fullt medveten om de krav och förväntningar som finns på mig i rollen som pointguard. Men de största kraven och förväntningarna kommer jag ändå alltid ha på mig själv, säger Joaquin Portugues.