Annons

Fredag igen. Sportblogg igen. Den här gången uppdelat i fyra delar, och vi börjar med det bästa och roligaste, och avslutar med ett litet tips om en viktig match!

Basketglädje

Jodå, Wetterbygden Sparks pallade trycket. Och det är jäkligt häftigt. Laget krossade mer eller mindre allt motstånd i basketettan och när man klev in i superettan var målet tydligt: laget skulle få kvala till basketligan. Och nu är man där, och det ska bli väldigt spännande att se hur Sparks står sig i kvalspelet. Jag tror att de tar klivet upp. Det skulle vara kul – men framför allt vore det sagolikt mäktigt att få se Dennis Aulander vid ett avancemang. Aulander är en eldsjäl i dess renaste form och den som ligger bakom det mesta av det bästa i såväl Wetterbygden Sparks som Stars. Hatten av för hans arbete (även om jag är tämligen säker på att han helst vill att jag ska nämna laget före individen här och nu).

Annons

J-Södras flopp

Nej , svenska cupen har inte alls blivit vad Jönköpings Södra hoppades på. Via förlust mot Frej, 2–1, och oavgjort mot Degerfors, 1–1, blir morgondagens match mot Djurgården betydelselös sett ur ett resultatbaserat perspektiv. Chansen till cupavancemang har inte grusats på grund av att motståndet har varit övermäktigt. Den chansen har J-Södra själva grusat genom att slarva.

HV71:s superflopp

OS är över och SHL har startat om. Trist bara att HV71 verkar vara kvar på någon form av ledighet. Att förlora mot Färjestad är en sak. Att förlora med 8–2 mot Färjestad är en helt annan sak.

Det är, oavsett skador, pinsamt. Det är ett hån mot supportrarna och det var en väldig tur att HV HV71, som man säger på hockeyspråk, studsade tillbaka under torsdagskvällen och besegrade Skellefteå, annars hade nog än fler valt att stanna hemma i stället för att ta sig till Kinnarps Arena för nästkommande hemmamatch. Apropå stöd: i morgon väntas en herrans massa HV-fans ta sig till Göteborg och Scandinavium. Kul.

Helgtipset

Hade jag varit er hade jag tagit mig till Skandiamäklarna center i Norrahammar i helgen. Dalen spelar play off till allsvenskan och i morgon kan man ta sig vidare till nästa play offrunda. Torskar Dalen i morgon – ja, då finns en ny chans på söndag. Men se till att ta er ut för att kika redan i morgon! Som alla vet ska sport bevittnas live!

I helgen jobbar jag, så tipsa mig gärna om allt mellan himmel och jord. Bara det inte sker 20.40 på lördag. Då har jag, så att säga, fullt upp med Napoli-Roma! (psst; säg inte det till chefen, låt honom tro att jag sliter)

Trevlig helg!