Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 000 liter mjölk återkallas från Arla

Mellanmjölk som producerades på Arlas mejeri i Jönköping under helgen kan se konstig ut. Ett produktionsfel gör att den skiktar sig, därför återkallas nu över 100 000 liter mjölk.

Jp.se var först om att skriva om produktionsfelet som inträffat på Arlas mejeri i Jönköping under helgen. I samband med att mjölken skulle gå igenom en mindre ventil så blev det ett fel i den så kallade homogeniseringsprocessen. Det innebar att fettet inte blandade sig i mjölken som den skulle utan mjölken skiktar eller klumpa sig när man häller upp den.

Det är inget fel på mjölken, men tycker man att den känns oaptitlig så kan man lämna tillbaka mjölken till sin handlare eller direkt till Arla och ersättas för kostnaden för mjölken.

Det handlar om mellanmjölk i en liters- eller en och en halvliters förpackningar med bäst före-datum är den 18 februari.

Mjölken har levererats till handlare runt om i Västsverige och Jönköping.