Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

130 miljoner ska ge bättre vård

Region Jönköpings län planerar en stor satsning på Länssjukhuset Ryhov med ökad kapacitet för avancerade undersökningar och behandlingar av hjärta och blodkärl.

Den gamla utrustningen för hjärt- och kärlbehandling byts nu ut på Länssjukhuset Ryhov för att länets invånare ska kunna erbjudas bättre tillgång till behandling.

Utöver de 50 miljoner kronor som kommer läggas på ny röntgenutrustning samt kringutrustning, inredning och IT kommer man även bygga om lokalerna på Ryhov för över 80 miljoner kronor.

– Denna satsning innebär att länets invånare får tillgång till ny högteknologisk utrustning som ger bättre tillgång till behandling av hjärt- och kärlsjukdomar och regionens personal får en bättre arbetsmiljö med nya moderna lokaler, säger Rachel De Basso (S), ordförande i nämnd för folkhälsa och sjukvård, i ett pressmeddelande.