Abbas Al-khafaji, 16 år, anordnade dagslanet i fritidsgårdens lokaler. Han fick hjälp och stöttning av fritidsledarna på Råslätts fritidsgård och han fick också bidrag från Ide JKPG, som bidrar till att ge unga hjälp på traven.

Varför skapade du detta arrangemang?

– Eftersom att jag själv tycker att ungdomar borde lockas ut med något de gillar och ändra på miljön i stället för att bara sitta hemma och spela hela tiden. Jag har varit i samma period och älskat att spela, men det har blivit att jag sitter uppe sent och inte bryr mig om skolan så pass mycket som förut, säger Abbas Al-khafaji,

– Jag hade spelvanor sedan innan som jag inte kunde komma ur, det blev ett beroende. Det var inte bra för en person i en så pass ung ålder. Det är viktigare att man lär sig ung och inte kastar bort den tid man får i skolan. Man tappar motivationen till skolan annars och börjar skolka, fortsätter han.

Hur hittade du dina samarbetspartner?

– Eftersom jag ibland besöker fritidsgården frågade jag fritidsledarna där om de kunde hjälpa till och då fick jag tipset att söka bidrag från Idè Jkpg.

Cirka 140 ungdomar, både killar och tjejer mellan nio och tolv år, besökte fritidsgården. Tävlingar som genomfördes på PC, Nintendo, PS4 och Xbox var Fortnite, Fifa och MarioKart. Tävlingarna pågick parallellt i olika rum.

De cirka 1 500 kronorna som kom in från kioskförsäljningen skänktes till BRIS. Dagen avslutades med en talangjakt då det bjöd på dans, sång och andra uppträdande.

Relaterat till artikeln