Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16-åringar tände eld på bil vid bensinstation

Två pojkar i 16-årsåldern åtalas för grov skadegörelse efter att ha tänt eld på en bil vid en bensinstation, på en ort utanför Jönköping.

I december förra året började en bil att brinna vid en bensinstation på en ort i Jönköpings kommun. En lastbil intill skadades också av branden, och det fanns risk för att elden skulle sprida sig till ytterligare fordon. Totalt orsakades skador för 27 000 kronor.

Nu åtalas två pojkar vid Jönköpings tingsrätt, som vid händelsen var 16 år gamla. Brottet bedöms för grovt eftersom branden anlagts där det funnits risk för spridning till andra fordon, och eftersom att bilarna stod parkerade vid en bensinstation.

Försäkringsbolaget yrkar på ersättning om 22 600 kronor. Vårdnadshavarna till de två pojkarna och pojkarna själva har fått så kallat solidariskt ansvar, vilket innebär att de får dela betalningen som de vill mellan sig.

Dessutom yrkar bilägaren på solidariskt skadestånd om 9 300 kronor.

De tilltalade pojkarna erkänner brott. Genomgång av bland annat övervakningsfilmer och de tilltalades mobiltelefoner finns som bevis.