Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring döms för våldtäkt mot barn

En 17-årig pojke döms för våldtäkt mot en flicka under 15 år. Brottet begicks utomhus i juni 2019, vilket SR Jönköping var först med att berätta.

Våldtäkten skedde vid en badplats i Jönköpings kommun, där några tonåringar festade.

Åklagaren yrkade på grov våldtäkt eftersom pojken ska ha hållit fast flickan och varit våldsam. Flickan ska också upprepade gånger ha sagt att hon inte ville och försökt knuffa bort gärningsmannen. Våldtäkten avbröts av en annan person.

17-åringen hävdar att flickan ville ha sex med honom och att det var hon som tog initiativ. Han hävdar också att han inte visste att hon var under 15-år.

Jönköpings tingsrätt anser att gärningen är allvarlig, men delar inte åklagarens bedömning att den är att anse som grov.

17-åringen döms till ungdomstjänst och ungdomsvård. Han döms också till utvisning samt att han ska betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.