Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring döms för våldtäkt mot barn

Den 17-åring som ställts inför rätta för en våldtäkt mot barn har på måndagen fått sin dom. Tingsrätten gick inte på åklagarens linje.

17-åringen var åtalad för grov våldtäkt mot barn efter en händelse som inträffade i mitten av juni, 2019.

Enligt åtalet ska flickan flera gånger sagt att hon inte ville och försökt få 17-åringen att sluta. Men 17-åringen utförda de sexuella handlingarna genom att bland annat trycka ner henne på marken och höll fast hennes händer.

Åklagaren yrkade i första hand på att 17-åringen skulle dömas för grov våldtäkt mot barn, då 17-åringen visat särskild hänsynslöshet eller råhet.

Jönköpings tingsrätt har på måndagen meddelat dom i målet och enligt P4 Jönköping döms 17-åringen för våldtäkt mot barn, tingsrätten anser alltså inte att brottet ska bedömas som grovt.

17-åringen döms till ungdomsvård, ungdomstjänst och utvisning från Sverige. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.