Annons

Annons

Annons

Mordet på Tove

21-åriga kvinnan i länet spårlöst försvunnen: ”Engagemanget är väldigt stort”

Under måndagen drar Missing people igång en ny sökinsats efter den 21-åriga kvinna från Vetlanda som varit försvunnen sedan i söndags.

– Jag tror att hela Vetlanda har anmält sig, säger Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing people.

Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing poeple.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Sebastian Orre

Annons

Det var vid 11.30-tiden på söndagen som polisen tog emot en anmälan om en försvunnen kvinna i Vetlanda. Polisen och Missing people inledde en sökinsats som fortsatte ända till söndagskvällen, men än har hon inte hittats.

På måndagen berättar Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing people, att en skallgång drar igång klockan 15.45 vid Hydro arena.

– Vi letar vidare idag med. Vi håller på att skicka ut skallgångsinformation som skickas ut till alla som har anmält sig som sökare i vårt register. Jag tror att hela Vetlanda har anmält sig, det plingar konstant, säger Tessan Jigfjord och fortsätter:

Annons

Annons

– Normalt sett skickar vi 4000 sms i hela länet men det har ökat det sista dygnet.

Missing people utgår ifrån Hydro arena och Tessan Jigfjord uppger att alla som är över 18 år och inte har hund med sig får delta i sökandet. Hon tror att det kommer att komma minst 200 personer.

– Inga privata hundar är tillåtna eftersom de tar så mycket koncentration från sökaren, det är lätt att man missar något då.

Hur kommer sökinsatsen att gå till?

– Vi har lite olika sökmetoder eftersom det handlar om lite skogsområden och stadsmiljö. Vi använder ledstänger, då söker man av 50 meter från vägar och in i skogen och sen följer man vägen.

Samarbetar ni med helikoptrar eller militären?

– Jag vet inte, jag har inte sett några helikoptrar än. Men jag har mött polisbilar som också är ute och kollar, säger hon och fortsätter:

– Engagemanget i Vetlanda är väldigt stort. Folk har ringt mig hela natten och jag har mött folk på stan som vill vara med i sökinsatsen.

Den försvunna kvinnan är cirka 160 centimeter lång och väger cirka 65 kg. Hon har rött lockigt hår. Klädsel vid försvinnandet var vit skjorta och svarta kostymbyxor.

Om man har eventuella iakttagelser eller information som kan leda till att kvinnan återfinns, uppmanas man att kontakta polisen på 114 14.

Annons

Annons

Till toppen av sidan