Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-årig forward klar för JIK

Jönköpings IK förstärker på forwardsidan. Nu är det klart att Oscar Rohlin, senast från konkurrenten FBC Kalmarsund, ansluter till JIK.

Redan i måndags sipprade det ut nyheter som sa att JIK var på väg att värva Oscar Rohlin, en spelare som bröt kontraktet med sin klubb för några veckor sedan.

- Vårt gemensamma mål är att Oscar ska fortsätta att spela innebandy på en hög nivå och Kalmarsunds mål är att någon annan förening löser ut Oscar från hans kontrakt med föreningen, sa Kalmarsunds klubbchef Per Viberg till klubbens hemsida i måndags.

Nu är det alltså klart. 22-åringen flyttar till Jönköping.

- Det känns väldigt bra att få in Oscar i truppen. Vi är säkra på att han kommer att fortsätta sin utvecklingskurva i vår omgivning och tillföra mycket till laget med sina egenskaper både på och utanför planen, säger JIK:s sportchef Björn Blomqvist i ett pressmeddelande.

Oscar Rohlin säger själv:

- Fick en bra feeling direkt när jag kom i kontakt med JIK. Allt bekräftades ännu mer när jag var nere och hälsade på laget och organisationen omkring herrlaget. Det märks att det är en trupp som hela tiden vill utvecklas och vinna och det passar mig som handen i handsken.”

22-åringen lämnade inför den här säsongen allsvenskan och Craftstaden där han var en stor poängmaskin, och skrev ett 2-årskontrakt med Kalmarsund.

Där har han haft svårt att få det sociala livet att gå ihop samtidigt som han också fått begränsat med speltid. Nu blir det en omstart i Jönköpings IK istället.