Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa på och utanför planen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Under lördagen fyllde Fredric Fendrich 30 år. För Jnytt berättar han om hur nya J-Södra är och hur de unga spelarna har kommit in. Han berättar också om saknaden av dottern hemma i Sverige, och hur han är som pappa.

Under lördagen blev Fredric Fendrich hyllad. Jönköpings Södras mittfältare fyllde 30 år och firade därmed sin första födelsedag som pappa utomlands.

– Det är jobbigt. Det är jobbigt att vara från familjen, det tycker jag. Jag önskar att jag kunde vara på två ställen, men framför allt hemma hos dem, så är det, säger han.

Det har gått nio månader sedan Fredric Fendrich och sambon Melinda blev föräldrar till dottern Alicia.

– Det är absolut det bästa som finns, kort och gott. Vi skulle kunna prata jättelänge om alla fördelar och alla lyckliga ögonblick man får vara med om som förälder. Det är förbannat häftigt. Man får uppleva något nytt varje dag och få uppleva nya saker med henne varje dag. Man får akta så att hon inte slår sig nu när hon ska börja gå, men det är väl en del av livet.

Hur är du som farsa? Är du en lekpappa?

– Jag tror att jag ska bli det i alla fall, nu är jag mer försiktig av mig. Jag vill inte att hon ska slå sig, jag vill inte att hon ska skada sig alls, överhuvudtaget. Jag är nog lite för försiktig egentligen, men jag ska bli bättre på det. Min sambo är bättre på det. Hon är bättre mamma än jag är pappa, men jag ska bli bättre, haha.

Att vara elitidrottare och småbarnsförälder är inte alltid det lättaste, man kan vara bortrest mycket och därmed lämpa över mycket ansvar på den andra föräldern.

– Så är det, Melinda tar ett jätteansvar, jag kommer vara henne evigt tacksam, men det är klart att det är tufft att vara borta mycket vid bortamatcher med två, tre dagar i sträck. Samtidigt kan jag vara hemma mycket också, på dagarna och se henne växa upp, det är inte alla som kan vara det med sina yrken.

Många nya ställer krav

Jönköpings Södra har värvat friskt sedan man åkte ur allsvenskan, hela nio nya spelare har klubben plockat in, och då är inte spelarna som blivit upplockade från a-laget inräknat.

Något som ställer krav på spelarna som, likt Fredric Fendrich, varit med länge.

– Det säger sig självt att vi som varit med ett tag ska fortsätta jobba och skapa kulturen och beteendet som vi har i gruppen. Det ska vi göra varje dag, varje träning. Jag tycker att de unga är lyhörda och tar till sig men ändå har kvar sin barnslighet höll jag på att säga, de är fantastiska att jobba med.

Att komma bort har, trots missad tid med lillan där hemma, en uppsida rent sportsligt menar Fredric Fendrich.

– Det är bra, det är gött när det är så många nya som är med, det är ett bra sätt att komma nära varandra och starta en ny grupp.