Nu är det dags igen. Discovery Networks och Com Hem/Boxer är oense vilket betyder att Com Hems kunder riskerar att stå utan Kanal 5 och Eurosport redan till helgen. Det gör att VM-kvalmatchen mot Vitryssland är i farozonen.

Avtalet mellan de båda parterna löper ut på torsdag, den 31 augusti bara någon timme efter att Sverige VM-kvalat mot Bulgarien i Sofia.

Sedan kan det bli svart i tv-rutan för cirka 4,5 miljoner tittare om inte parterna kommer överens.

Har köpt Boxer

Com Hem köpte nyligen Boxer och vill marknadsföra sig hårt. Men någon överenskommelse med det amerikanska mediehuset Discovery har man inte lyckats att nå.

- Com Hem/Boxer kontrollerar nästan 51 procent av den svenska linjära tv-distributionen, och om våra kanaler försvinner från Com Hem/Boxers plattformar drabbar det tittare, reklammarknaden och produktionsindustrin i landet. Vi känner därför ett ansvar att informera om situationen, säger bolagets vd i Sverige, Henriette Zeuchner i ett pressmeddelande.

Miljoner TV-tittare

Om man inte kommer överens om ett nytt distributionsavtal före den 31 augusti förlorar 4,5 miljoner svenska TV-tittare Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, ID, Discovery Science och Discovery World.

- Vi kommer att fortsätta samtalen med Com Hem/Boxer och återkommer med mer information så snart vi kan, säger Zeuchner.