Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50-åring dödshotade kvinna i flera månader

En man i 50-årsåldern, hemmahörande i Jönköpings län, dödshotade vid upprepade tillfällen en kvinna som han delar adress med. Nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt för 15 fall av olaga hot.

Mannen, som är i 50-årsåldern, och kvinnan, som är i 45-årsåldern, delar adress på en ort i Jönköpings län.

Det första fallet av olaga hot ska ha inträffat sommaren 2018. Tidigare under året ska han ha stulit en cykel från kvinnan, och åtalas därför för ett fall av stöld utöver 15 fall av olaga hot.

Mannen ska, via telefon, ha hotat att slå ihjäl kvinnan. Mordhoten fortsatte i åtta månader från första tillfället. Bland annat ska mannen ha hotat med meningar som "Du ska dö", "Jag ska mörda dig", ”Du ska slaktas” och liknande.

I januari 2019 hotade han kvinnan genom att beväpna sig med en kofot, och jaga henne efter att hon sökt skydd i sin bil. Väl framme vid bilen öppnade han dörren till platsen där kvinnan hade satt sig, och höjde kofoten i luften som för att utdela ett slag.

Även efter denna händelse fortsatte dödshoten på telefon. Den sista punkten för olaga hot som mannen åtalas för ägde rum i mars 2019. Efter det greps han av polis, och frigavs två dagar senare.

Mannen förnekar brott på samtliga åtalspunkter.